SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/012 | 8000 Székesfehérvár, Várkörút 35.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Hírek

2023. jan. 20.


admin

  Sikeres szereplés a kecskeméti logisztikai versenyen

  Az ÁFAlók nevű csapatunk részt vett január 20-21-én zajló Neumann János emlékére tartott „Egy nap a logisztika körül” nevezetű országos döntőn Kecskeméten.

  Sikeres szereplés a kecskeméti logisztikai versenyen

  Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ÁFAlók nevű csapatunk részt vehetett január 20-21-én zajló Neumann János emlékére tartott „Egy nap a logisztika körül” nevezetű országos döntőn Kecskeméten. A döntőn résztvevő csapatunk 3 főből állt (Volner Ádám, Tóth Benjámin Levente, Bankó Alexandra), de fontos megemlíteni Farkas Dóra személyét, aki habár a döntőn sajnos nem tudott részt venni, de hatalmas szerepet vállalt a verseny 1. fordulójában, ami a döntőbe jutásunkat eredményezte.

  A döntőben már csak 20 csapat szerepelt, és mérhette össze tudását különböző összetételű és nehézségű logisztikai feladatok megoldásában. Már a verseny megnyitóján ismertették velünk a verseny során megoldandó fő projektfeladat témáját.

  A feladat röviden azt várta el a csapatoktól, hogy megadott adatok alapján egy depót helyezzen el a Délkelet-magyarországi régióban úgy, hogy a lehető legkevesebb ráfordítással és a legpontosabb logisztikai tervezéssel cégünk összes ebben a régióban jelen lévő partnerét maradéktalanul ki tudja szolgálni. Ehhez a feladathoz meg kellett terveztünk magát a depót, nagyon pontos és előre eltervezett méretbeli adatokkal ellátva, amiről egy tervrajzot és egy makettet is kellett készítenünk. Ezután térképen kellett szemléltetnünk az általunk felvázolt disztribúciós járatok túraterveit, ami az egyik legnagyobb kihívást jelentette számunkra, hiszen a feladat alapján csak 2 különböző méretű, és terhelhetőségű jármű közül választhattuk ki minden útra a számunkra megfelelőt. Emellett nehézséget okozott továbbá a menetidők alakulása is, hiszen a gépkocsivezetők munkaideje nem haladhatta meg a jogszabályban meghatározott 9 munkaórát sem.

  Amikor minden adattal és tervvel rendelkeztünk az újraelosztással kapcsolatban, egy havi költségkalkulációt kellett készítenünk, ami tartalmazta a depó költségeit, a fuvarozók munkabérét, és a szállítás során felmerülő költségeket is. Bónusz feladatként pedig optimalizálási lehetőségeket vázolhattunk fel a depóval kapcsolatban. Ezen feladat megoldására nagyrészt 1-1,5 órás időintervallumokat kapunk, hiszen ezek között több más versenyben is összemérhettük tudásunkat, és ügyességünket a többi csapattal.

  Többek között volt szabadulószoba, kisautó összeszerelő feladat, különböző előadásokkal kapcsolatban lévő totószerű feladat is. Ezek mellett volt egy PROFI-T-ABILITY társasjáték (logisztikai játék) minibajnokság is, amiben az összes csapat közül a mi csapatunk volt a legsikeresebb.

  Ami viszont mindegyikünk számára a legizgalmasabb program volt, az a gyárlátogatás volt. Hiszen ennek során csapatunk minden tagja különböző helyekre látogathatott el Kecskeméten belül. Egyik tagunk a Mercedes gyárba ismerhette meg azt, hogy milyen logisztikai háttér van a Mercedes Benz sikeressége mögött. Második csapattagunk a Duvenbeck céghez látogatott el, aki a Mercedes egyik legnagyobb beszállítója. Harmadik emberünk pedig megismerhette az egyetemi campust és azt, hogy mi miatt olyan gyakorlatias a kecskeméti Neumann János Egyetem logisztikai képzése. Később ezekkel a kirándulásokkal kapcsolatban voltak Kahoot kérdések, ami során csapatunk szintén sikeresen helytállt.

  A fő projektfeladat megoldásának, és felvázolásának határideje szombat, reggel 7 óra volt. Aznap 10 órára 5 tagú szakmai zsűri döntött az általa megítélt 6 legjobb projektmunkáról, akik projektük maximálisan elérhető 60 versenypont ellenében prezentálhatták ötleteiket.

  Sajnos mi nem kaptuk meg ezt a lehetőséget, és így 8. helyen sikerült zárnunk a versenyt.

  Fontos megemlíteni, hogy ez a megmérettetés papírforma szerint egy 24 órás verseny volt, ami gyakorlatban annyit jelentett, hogy péntek déltől, szombat délig tartott, ami alatt körülbelül 1 órás nagyon szükségszerű pihenést tudtunk csak tartani, hiszen a fő projektmunka megoldására éjszaka lehetett sort keríteni, így mind fizikailag, mind mentálisan nagyon megterhelve éreztük magunkat a verseny végére. Az eredményünkre alapvetően ezen nehézségek tekintetében nagyon büszkék vagyunk, és örülünk, hogy iskolánkat egy ilyen volumenű versenyen méltó módon tudtuk képviselni.

  GALÉRIA

  A verseny képekben

  profitability2.jpg
  csoportkép.jpg
  csoportkép2.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Társadalmi és innovációs verseny országos döntő

  Társadalmi és innovációs verseny országos döntő

  2024.április.16-án Budapesten az NN.Székházban került megrendezésre a JAM-NN szervezésében a Társadalmi innovációs verseny országos döntője.

  2024. máj. 13.


  admin

  Nemzetközi PI nap

  Nemzetközi PI nap

  Március 14-e a π nemzetközi világnapja. Ezen a napon iskolánk versenyre hívta a fiatalokat.

  2024. ápr. 24.


  admin

  Zrinyi Ilona matematikaverseny

  Zrinyi Ilona matematikaverseny

  2024. február 16-án rendezték meg Székesfehérváron a Zrínyi Ilona Matematikaverseny regionális fordulóját, melyen iskolánkat 8 tanulónk képviselte

  2024. ápr. 24.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Székesfehérvári Szakképzési Centrum


  Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum

  8000 Székesfehérvár, Várkörút 35.

  Telefon: +36-70-1986-321

  E-mail: titkarsag@hunyadim.hu

  OM azonosító: 203053/012


  2024Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum