SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/012 | 8000 Székesfehérvár, Várkörút 35.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Hírek

2023. márc. 22.


admin

  A Hunyadi Drámakör a Vörösmarty Színház színpadán

  A Vörösmarty Színház által felkarolt Atlantisz program keretében ebben az évben Arany János balladáit vitte színre a város számos középiskolája.

  A Hunyadi Drámakör a Vörösmarty Színház színpadán

  A Vörösmarty Színház által felkarolt Atlantisz program keretében ebben az évben Arany János balladáit vitte színre a város számos középiskolája. Idén a Hunyadi Drámakör is felléphetett a világot jelentő deszkákra és bemutathatta Arany János V. László című történelmi balladáját. A két előadásra március 20-án és 21-én került sor. A város önkormányzata minden színjátszó csoportot 100 000 Ft-tal jutalmazott, illetve a színház megalakította a Vörösmarty Diákszínpadot is, amely az Atlantisz program idei fellépőiből választja majd ki a szereplőit a következő évad egyik előadásához.

  A csapat tagjai, név szerint Bakos Hanna Zsófia, Baranyi Kinga, Gauruder Réka, Horváth Boldizsár László, Imre-Kovács Laura, Juhász Milán, Kohut Ramóna, Molnár Lili Martina, Torma Gréta, Tury-Nagy Levente és Vida Alexandra Diána. A diákok a próbák során értek igazi csapattá és egy olyan produkciót mondhatnak magukénak, amely rövidsége ellenére méltán megállta a helyét a sok, fantasztikusan, ötletgazdagon színre vitt alkotások között. Óriási segítség volt mentorunk, Varga Gabriella színművésznő is.

  A színfalak mögött és a főpróbán betekintést nyerhettek diákjaink a kulisszatitkokba is: miként hívják fel a színészeket a színpadra, a próbákra, hol öltözködnek, hogyan készülnek az előadásra, hogyan kerül a helyére egy-egy díszlet, megismerhették a segítőket, a kellékeseket és technikusokat is. A saját produkciónkra várakozva egyáltalán nem volt meglepő összefutni színészekkel, teljesen beleolvadhattunk a színházas közegbe és a diákok kis időre igazi színészeknek érezhették magukat.

  Csodálatos volt látni, ahogy egyre alakítják, formálják a darabot, percekig ízlelgetik, mondogatják a ballada sorait, hogy az tökéletes legyen, s tán észre sem vették, már az egészet kívülről tudják. Ugyanakkor izgalmas volt átélni azt is, amikor egy-egy próbán megállt az élet és elakadtunk, olykor vitatkoztunk, szó szerint drámáztunk. A Hunyadi Drámakör (s általában a színjátszókörök) diákjai azonban a próbafolyamat és az előadások során nemcsak egy adott művel, s annak történelmi hátterével ismerkednek meg, hanem önismeretet szereznek és megtanulnak felelősséget is vállalni – egymásért, magukért, a darabért, az iskolájukért s ez, azt gondolom, mindennél fontosabb.

  Izgatottan várjuk a következő évad programját! Kis szusszanás után a csapat néhány tagja folytatja a munkát, hiszen fellépése lesz a Hunyadi Gálán április 5-én – hogy mi, az meglepetés! Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

  Szabolcsné Tóth Annamária

  GALÉRIA

  Képsorozat a színdarabból

  6.gif
  1..jpg
  4.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Implom József helyesírási verseny iskolai fordulója

  Implom József helyesírási verseny iskolai fordulója

  2023. november 7-én, nem sokkal az őszi szünet után rendeztük meg iskolánkban a helyi fordulót.

  2023. dec. 1.


  admin

  Édes anyanyelvünk verseny

  Édes anyanyelvünk verseny

  Édes anyanyelvünk verseny

  2023. nov. 16.


  admin

  Matematika háziverseny beszámoló

  Matematika háziverseny beszámoló

  Matematika háziverseny

  2023. okt. 30.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Székesfehérvári Szakképzési Centrum


  Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum

  8000 Székesfehérvár, Várkörút 35.

  Telefon: +36-70-1986-321

  E-mail: titkarsag@hunyadim.hu

  OM azonosító: 203053/012


  2024Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum