SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/012 | 8000 Székesfehérvár, Várkörút 35.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Hírek

2023. márc. 22.


admin

    A Hunyadi Drámakör a Vörösmarty Színház színpadán

    A Vörösmarty Színház által felkarolt Atlantisz program keretében ebben az évben Arany János balladáit vitte színre a város számos középiskolája.

    A Hunyadi Drámakör a Vörösmarty Színház színpadán

    A Vörösmarty Színház által felkarolt Atlantisz program keretében ebben az évben Arany János balladáit vitte színre a város számos középiskolája. Idén a Hunyadi Drámakör is felléphetett a világot jelentő deszkákra és bemutathatta Arany János V. László című történelmi balladáját. A két előadásra március 20-án és 21-én került sor. A város önkormányzata minden színjátszó csoportot 100 000 Ft-tal jutalmazott, illetve a színház megalakította a Vörösmarty Diákszínpadot is, amely az Atlantisz program idei fellépőiből választja majd ki a szereplőit a következő évad egyik előadásához.

    A csapat tagjai, név szerint Bakos Hanna Zsófia, Baranyi Kinga, Gauruder Réka, Horváth Boldizsár László, Imre-Kovács Laura, Juhász Milán, Kohut Ramóna, Molnár Lili Martina, Torma Gréta, Tury-Nagy Levente és Vida Alexandra Diána. A diákok a próbák során értek igazi csapattá és egy olyan produkciót mondhatnak magukénak, amely rövidsége ellenére méltán megállta a helyét a sok, fantasztikusan, ötletgazdagon színre vitt alkotások között. Óriási segítség volt mentorunk, Varga Gabriella színművésznő is.

    A színfalak mögött és a főpróbán betekintést nyerhettek diákjaink a kulisszatitkokba is: miként hívják fel a színészeket a színpadra, a próbákra, hol öltözködnek, hogyan készülnek az előadásra, hogyan kerül a helyére egy-egy díszlet, megismerhették a segítőket, a kellékeseket és technikusokat is. A saját produkciónkra várakozva egyáltalán nem volt meglepő összefutni színészekkel, teljesen beleolvadhattunk a színházas közegbe és a diákok kis időre igazi színészeknek érezhették magukat.

    Csodálatos volt látni, ahogy egyre alakítják, formálják a darabot, percekig ízlelgetik, mondogatják a ballada sorait, hogy az tökéletes legyen, s tán észre sem vették, már az egészet kívülről tudják. Ugyanakkor izgalmas volt átélni azt is, amikor egy-egy próbán megállt az élet és elakadtunk, olykor vitatkoztunk, szó szerint drámáztunk. A Hunyadi Drámakör (s általában a színjátszókörök) diákjai azonban a próbafolyamat és az előadások során nemcsak egy adott művel, s annak történelmi hátterével ismerkednek meg, hanem önismeretet szereznek és megtanulnak felelősséget is vállalni – egymásért, magukért, a darabért, az iskolájukért s ez, azt gondolom, mindennél fontosabb.

    Izgatottan várjuk a következő évad programját! Kis szusszanás után a csapat néhány tagja folytatja a munkát, hiszen fellépése lesz a Hunyadi Gálán április 5-én – hogy mi, az meglepetés! Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

    Szabolcsné Tóth Annamária

    GALÉRIA

    Képsorozat a színdarabból

    6.gif
    1..jpg
    4.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Nemzetközi PI nap

    Nemzetközi PI nap

    Március 14-e a π nemzetközi világnapja. Ezen a napon iskolánk versenyre hívta a fiatalokat.

    2024. ápr. 24.


    admin

    Zrinyi Ilona matematikaverseny

    Zrinyi Ilona matematikaverseny

    2024. február 16-án rendezték meg Székesfehérváron a Zrínyi Ilona Matematikaverseny regionális fordulóját, melyen iskolánkat 8 tanulónk képviselte

    2024. ápr. 24.


    admin

     Igazgatói pályázati felhívások

    Igazgatói pályázati felhívások

    A Székesfehérvári Szakképzési Centrum jelenleg aktuális igazgatói pályázati felhívásai elérhetőek a centrum honlapján.

    2024. ápr. 4.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Székesfehérvári Szakképzési Centrum


    Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum

    8000 Székesfehérvár, Várkörút 35.

    Telefon: +36-70-1986-321

    E-mail: titkarsag@hunyadim.hu

    OM azonosító: 203053/012


    2024Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum